søndag 6. april 2014

Russekeila i april med gutta

Det var igjen tid for besøk fra kompiser fra fastlandet. Denne gangen var det akkurat de som sa at de skulle komme, som faktisk kom...

Morten, Nic, Marius og Carl Einar hadde egentlig plan for tur til østkysten, men etter at trekning av hytte var unnagjort, så satt vi igjen med Russekeila, og det er slettes ikke noe dårlig alternativ!

Planen for turen var avreise på lørdag med planlagt rute via Kapp Laila, Barentsburg, Linèvannet og videre til Russehytta som ligger idyllisk til ute ved Isfjorden.


 Hytta er akkurat passe stor for 4 karer, og ettersom at vi hadde medbrakt kokk (Nic), så led ingen i tur følget noen nød - heller ikke i matveien.



Utover kvelden så skapte Isfjorden, solnedgangen og Prins Karls Forland flotte motiver for de som var utendørs og luftet seg.


Medbrakte skytevåpen måtte selvfølgelig funksjonstestes før neste dags utfart.


Før avreise søndag morgen, så fikk vi besøk av en nysgjerrig Polarrev - matrestene ble godt tatt vare på...


Vi fikk nok en nydelig dag hvor været var på typisk "Svalbard vis"; Sol fra knallblå himmel, og ca 15 minus. Ingen grunn til å endre på ruteplanene som var Isfjord Radio - Marcus Passet - Fridtjov Breen - Berzelius Dalen - Grøndalen - Longyearbyen. Her en liten "pit-stop" for sjekk av utstyr.



Ned fra Marcus passet, så kunne Fridjov breen by på mengder av helt nydelig puddersnø. Her var ingen andre spor, og nytelsen av å være i Svalbard sin flotte villmark var helt fullkommen.



Etter nedfarten fra Marcus passet, og ned hele breen, så kom vi ned til Van Mijen fjorden og den massive breefronten.



Som "vanlig" så måtte vi stoppe innom "Kvitfisken" som pappa Thorvald jobbet på for mer enn 40 år siden.


4 fornøyde karer foran brefronten av Fridtjov breen - takk for turen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar