søndag 20. april 2014

PÅSKEN 2014 - Del 2

Vi skulle få trivelig påskebesøk av morfar Ivar og søskenbarn Jørgen, og vi hadde bestilt rom på Isfjord radio fra Påskeaften og til første påskedag. Et nydelig vær møtte oss når vi skulle dra fra Longyearbyen lørdag morgen, og sammen med Olav, Lone, Cecilie og Fredrik, så ble det et bra følge som la ut i det herlige været.

 Ut Coals-sletta i fint driv. Her fikk de litt yngre gjestene i følget prøve litt forsiktig kjøring med snøskuter også, og det gikk bare fint. Sledene var pakket med både ekstra klær, grill, ekstra bensin og akebrett mm. Alt dette er viktig for å ha en vellykket tur.
 Her ser vi så vidt Irene med slede, mens morfar og Carl Martin kjører sammen på en skuter.


 Når vi kom til bunnen av Grønnfjorden, ved Russerhytta, var det tid for grilling og lunsj.


Påsken er tradisjonelt en høytid hvor fastboende drar til Isfjord radio. Det var ikke noe unntak i år, hvor så å si alle gjestene var fastboende. Vi hadde som sagt med oss gjester, og alle koste seg med førsteklasses mat og drikke samt mange andre aktiviteter som gledet både store og små gjester.

Her er det Jørgen, Carl Martin og morfar som har gjort oppstilling utenfor Isfjord radio klar for avreise.

På avreisedagen måtte Sysselmannen rykke ut til et mindre alvorlig sykdomstilfelle. Her er det Wilhelm og Fredrik som spent følger med at landingen går riktig for seg. Her rekrutteres kanskje en eller to piloter...


Wilhelm var raskt på plass når det ble snakk om avreise. Wilhelm har her gjort seg klar i "sluffa mi", og her koser han seg med innlagt varme og dvd spiller. Populært å være gjest sammen med Wilhelm på deler av turen.


Jørgen i godt humør! Her klar til avreise fra Isfjord radio.


På veien tilbake til Longyearbyen, så måtte vi campe for litt lunsj og lek. Naturens egen aktivitetspark er uslåelig, og her har vi noen skikkelige fonner som brukes til hopping og aking for både store og små.




Her er det Carl Einar som prøver ut bakken.

 Mathias har få begrensninger når det gjelder å prøve ut store og lange hopp. En fonn med mange meter fritt fall er ikke noe hinder.

 Her er også Jørgen på toppen av fonna for å skli ned på improvisert akeutstyr.

 Her har (fra venstre) Carl Einar, Carl Martin, Jørgen, Olav, Fredrik og Cecilie tatt oppstilling før det skal hoppes, akes og rulles ned de store bakkene. Morsomt for både store og små.





Lone har tatt oppstilling i kjøkkenkroken som for anledningen består av grill og alt av tilbehør. Omgivelsene er spektakulære, og mange sultne visste å nyte alt det som kokkene hadde ordnet med.

Vi hadde en kjempefin tur med veldig koselig selskap. Hjemturen ga oss noen utfordringer med null-sikt og en del løssnø, men alle kom hjem like hele.

Takk for turen!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar