lørdag 22. mars 2014

Champagnefrokost i puddersnø

Enkelte dager og enkelte opplevelser er bare perfekte - dette er dager og opplevelser hvor alt bare stemmer, og hvor opplevelsen brenner seg fast til minne i all fremtid;

Det var fredag kveld at Morten U. og Carl Einar avtalte at Operafjellet, via "Champagneglasset" skulle erobres. Vi var litt spente på hvordan forholdene var ettersom at det hadde falt en del snø i løpet av de siste døgnene, men tidlig på lørdag morgen tok vi oss over til foten av fjellet, og spente på oss skiene for å bestige toppen.

Turen opp tok oss litt i overkant av 2 timer, og etter å ha nytt litt medbrakt varm drikke, sjokolade og ikke minst en fantastisk utsikt, så stiger spenningen i kroppen når vi forbereder oss på en nedfart som vi har slitt for å fortjene. De øverste hundre meterne har en stigning på mellom 35-40 grader, og adrenalinet pumper godt gjennom kroppen når vi bekker over kanten.

Det er kun et bilde som kan gi en idé av hvordan opplevelsen var, og husk på at snøforholdene var helt fantastiske - ca en halv meter med helt urørt puddersnø som gikk oss til hofta når vi kjørte ned fjellet;


Sporene viser hvordan vi måtte traversere fjellsiden på veien opp (sikk-sakk mønsteret til høyre), og selv om det er mye snø i fjellsiden nå, så kan man se hvorfor denne delen av fjellet har fått navnet "Champagneglasset".
Dette kan ikke beskrives - det må bare oppleves...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar