søndag 29. april 2012

Barnas skifestival - årets siste skihelg?

Siste helga i april var satt av til skiaktiviteter både for familien Ianssen og for mange mange andre fra fjern og nær. Svalbard skimarathon ble avviklet på lørdag med 599 deltakere, da uten representanter fra nærmeste familie.

Alt som var å oppdrive av busser i Longyearbyen var hyret inn for å frakte løpere og ivrige tilskuere til og fra startområde, som var Todalen ved gruve 6. For Wilhelm så var nok selveste bussturen en langt større opplevelse enn å se 599 mer eller mindre spreke utøvere starte sitt hel- eller halvmarathon...


Viktig med en pust i bakken også for tilskuermassene. Carl Einar var med som frivillig i førstehjelps- og isbjørnberedskapen, mens Irene passet alle barna..., og begge hadde dermed en gyldig grunn til å ikke delta, Vi får se hvordan det blir neste år...


Søndag så var det klart for den store dagen med Barnas Skifestival. Enda en nydelig dag, hvor noen centimeter med nysnø gjorde forholdene helt perfekte. Sarkofagen dannet bakgrunnen for arenaområdet for dagens arrangement, hvor 131 barn i alderen 2-12 år deltok på løyper som var fra 300 - 2000 meter lange.

Her fra starten for de største barna. Mathias hadde fått lov til å melde seg inn i gruppen som skulle gå lengst (5-7 trinn).

Med startnummer 99 på brystet var Carl Martin klar til dagens løp.


Mathias har sett på TV at det er slik løperne står når de skal starte - hjelper nok på for å få en perfekt start på løpet!


Wilhelm brydde seg ikke om han var tildelt nummer 13 på brystet, og startet ut maks fra start på sin 300 meter lange løype. Det ble registrert i snitt 1,5 fall pr hundre meter, noe som slettes ikke er ille.


Dette er første medaljen Wilhelm har fått noen gang, så det er nok det historiske øyeblikket som gjør han litt forlegen... Veldig stolt!

Carl Einar var forøvig med i arrangementskomiteen også i dag, men litt tid ble det til forlystelser allikevel.
Her er det Wilhelm som får lov til å være med pappa på en av aketurene ned kuleløypa. Dette var morsomt også for Wilhelm.



Et flott arrangement hvor alle koste seg kjempe masse!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar