fredag 6. april 2012

Langfredag i Barentsburg

Langfredag morgen hadde Carl Einar på vekkerklokken sin til kl 0600. Han ville se Longyearbyen fra motsatt side av Adventsfjorden før den våknet til liv. Han tok med seg scooter og randoneeski over til Hjorthamn og satte i vei mot toppen av Hjortfjellet i strålende solskinn og ca minus 20. Turen endte litt før toppen pga spiss egg og vanskelige skiforhold, men utsikten var det ingenting å si på uansett...

 Longyearbyen opplyst av en tindrende klar sol og en knallblå himmel.

 Her er Isfjorden og tuppen av Hotelnesset (nederst til høyre i bildet).

Og her er fremkomstmiddelet i forgrunnen, og Adventfjorden, flyplassen og Isfjorden i bakgrunnen - alt fra skaret som i dag var "skibart".


Etter denne flotte starten på dagen, dro vi med begge scooterne, sluffe og henger sammen med en hel gjeng fra byen til Barentsburg i det stålende været. Temperaturen hadde steget noen grader før vi dro og fortsatte å stige utover dagen. Helt opp i minus 6-8 grader i Barentsburg. Guttene koser seg på scootertur med varme i sluffa blir det helt strålende. Wilhelm har fått sikkerhetssele i sluffa i dag etter en dunk i "dashbordet" i går ettermiddag. Dette ser ut til å være akseptert av minstemann.

 Vi var nok 10-15 scootere på tur i dag, hvor de fleste var satt opp med sluffe eller hengere. Sosialt og koselig!

Bildet er tatt fra "2.sjåfør" Irene (Carl Martin er 1.sjåfør...).

Førstereisgutt til Barentsburg er strålende fornøyd med tingenes tilstand! Carl Martin og Mathias var her forrige gang i 2006.

Det var flere som hadde tenkt å ta turen til Barentsburg i dag - fullt opp med scootere.

Det var bra at vi endelig kom oss til Barentsburg hele familien denne gangen ettersom at vi har hatt 2 tidligere forsøk hvor vi har måttet avbryte turene pga motortrøbbel på båten i høst, og mye vind og kaldt vær i Grønndalen forrige helg som gjorde at vi valgte å snu.

Familien Ianssen kjørte alene tilbake ettersom at resten av følge skulle tilbringe Langfredag kveld i Barentsburg. Her er vår ekvipasje på vei tilbake, og har en liten stopp i Coalsdalen hvor Coalsbay ligger helt ytterst i bukta.
En fantastisk dag - og værmeldingen fremover er fortsatt upåklagelig...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar