søndag 28. juli 2013

Tur på Romsdalseggen og Trollstigen

Irene hadde fått innvilget en frihelg fra hele familien i sommer og dro av gårde mot Åndalsnes sammen med Mette og Kari Anne torsdag formiddag, for å besøke Ane på hytta. Spektakulær natur og gode venner en fin kombinasjon tenkte vi damene, og så herlig å slappet av på Anes hytte i 4 dager.

Men når man kikker på Romsdalseggen i knallvær fra soveromsvinduet, må man bare gå opp dit en tur...

Så allerede første morgen i Åndalsnes satte Kari Anne og Irene av tid til å rusle over "eggen" i knall sol og 25 grader. Turen er beskrevet som "Norges vakreste fottur", og det var veldig flott og til dels luftig å gå fra Blånebba til Nesaksla. Ane og Mette kjørte oss til parkeringsplassen ved Venjedalssetra, så var det bare å ta beina fatt. 10,3 km lang tur, hvor høyeste punkt er på 1222 moh. 6 timer og 20 minutter etter vi ble satt av ved Venjedalssetra tuslet vi ned de siste trinnene til Åndalsnes.


Første rast med litt spising etter en times gange, her er det viktig å fylle på med mat og drikke helt fra starten av, slik at vi kan holde humøret på topp hele turen.

Belønningen for å komme seg opp på første toppen (1178moh) var denne utsikten. Knallvær og herlig temperatur.


 Irene tester ut høydeskrekken. Ikke noe farlig dette...?


 Litt klatring ble det, men ikke verre enn at to tøffe Solunger kom seg greit fram.





 Kari Anne tester klatrekunnskapene sine. Ikke noe problem.

 Balansering på eggene var luftig og flott. Utsikten var fantastisk.







Ned mot Åndalsnes var det også god utsikt. JUHU!!!!
 

Dagen etter denne luftige turen ønsket vi å ta det litt roligere, så Ane tok oss med på biltur til Trollstigen. Flott utsikt derfra også...
På tur oppover ble vi stoppet av noen "gale" gutter som hoppet fra Bispen (1462 moh) med flightsuit og fallskjerm. Skikkelig kult.

Svingene er bratte og veien smal. her er det bare å stole på sjåføren. Takk for den, Ane.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar