tirsdag 9. juli 2013

Sommerferien 2013 - del 2, Italia

Etter at vi kom tilbake fra cruise, så leide vi bil fra Venezia. Vi hadde bestilt oss et hotell i den koselige byen Bellaria Igla Marina som ligger ca 300 km sør for Venezia, og rett nord for Rimini. Her hadde vi et flott utgangspunkt for bading, og sightseeing innover i landet, mot bla San Marino.

 Wilhelm savnet tydeligvis båtlivet, og var rask til å innta kapteinplassen om bord i båten ved inngangspartiet til fornøyelsesparke Mirabilandia som lå ca 30 minutters kjøring nord for Bellaria Igla Marina.

 Mathias tok plassen bak rattet på denne racerbilen - her går det på skinner...

 Her er det tre tøffe gutter som kjører berg-og dalbane. Wilhelm, Carl Martin og pappa syntes nok at dette var i overkant spennende..

Mathias og mamma koser seg i en av de andre berg- og dalbanene. Mamma syntes at denne var i overkant spennende, og måtte en tur på do etter opplevelsen.

Pappa fikk delta på stuntshow hvor han kjørte lastebil (in his dreams). Stuntgutta var en inspirasjon for både store og små, og bilturen tilbake til hotellet gikk unna på halv tid.



 På tide med en pust i bakken for gutta. Wilhelm har fått sukkerspinn for første gang, og er nok ikke helt sikker på hva man bruker dette til?

Wilhelm kom seg igjen etter den noe skumle opplevelsen med berg- og dalbanen, og tok en sjans på hestekarusellen mot slutten av dagen.

San-Marino er en fascinerende stat som ligger ca 30 km opp fra kysten av Adriaterhavet. Landet er en av Europas minste stater (kun Vatikanet og Monacco er mindre..). Vi parkerte bilen, og gikk opp i borgen som omkranser toppen av fjellet hvor staten ligger.

Spennende å titte ut gjennom skyteskårene fra toppen av borgen. Her var det utsikt helt ned til kysten av Italia.

Spennende bebyggelse, og borgen er imponerende godt vedlikeholdt.


 
Lunsj på "taket" av San Marino. Nydelig utsikt, og en behagelig temperatur her oppe i høyden.
 
 
Etter hvert tok vi oss tilbake til Venezia igjen, og her hadde vi leid et hotell i sentrum av byen, rett ved "Grand Kanal" og bare noen minutters gange fra Marcus plassen. Her var det ikke noe alternativ til vann-veien, og bilen måtte parkeres på "fastlandet".


Rett ved hotellet så var også den kjente bruen over Grand Kanal - Rialto. Gutta synes at Venezia er spennende og annerledes.

 Ikke all mat i Italia er like innbydende. Her er det fisk på menyen - litt annerledes med svart saus! Smaken var også annerledes, men det vanskeligste var å psyke seg opp til at dette skulle smake godt..

Marcus plassen "by night". Det som ikke er fascinerende med Venezia, og spesielt Marcus plassen, er alle som skal selge deg noe.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar