søndag 19. mai 2013

Bestefar på gamle tomter

Det var et håp og en plan om å kunne ta en av sesongens siste scooterturer til Van Mijenfjorden og "Kvitfisken". Mye var selvfølgelig væravhengig så sent i sesongen, men "gode lag har flaks" og vi fikk tatt turen som planlagt...

Når rykte om sesongens sannsynligvis siste scootertur kom ut, så var det flere som ønsket å ta turen. I tillegg til farfar Thorvald og turleder Carl Einar, ble Håvard, Morten, Gudmund og Martin med på turen.

Det ble besluttet å forsøke en ny rute over til Berzeliusdalen fra Grøndalen via Skardalen. Dette bød på en del utfordringer for følget, men det gikk helt fint. Her er det litt rådslagning i følget før vi kommer oss videre..


 Vi nådde endelig dagens mål for turen, og Kvitfisken lå der bare å ventet på sitt gamle mannskap. Det ble et rørende møte både for båt og mannskap...



 Lunsj ble spist før turen gikk videre over Fritjovbreen og Markuspasset.

 En liten kartrekognosering før neste mål for turen


 Russerhytta ligger rett ved Bretjørna, og her er det noe manglende fundamentering... Hytta er i veldig god stand for øvrig, men det tar nok ikke veldig lang tid før de fysiske lover tar over om ikke noen tar hånd om tomta..


I bunnen av Grønnfjorden (innenfor Barentsburg) stoppet vi ved hytta som ble brukt av farfar Thorvald i slutten av 60-tallet / begynnelsen av 70-tallet. "Noen" (sannsynligvis russere?) hadde tatt vare på hytta, og satt lås på døra - gjensynet var uansett bra!

Det ble en flott sesongavslutning, og morsomt var det å ta med pappa på gamle tomter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar