søndag 19. august 2012

Topptrimmen 2012

I år som i fjor har Svalbard turn egen topptrim med tillsammen 12 postkasser. Hver postkasse har en egen topptrimbok som man skriver seg inn i ved ankomst. Målet for voksne er alle 12 toppene, mens for barn er det 5 topper som er minimum for å være med i trekningen av årets premier (hhv tur til Ny-Ålesund og kinobillett for et år).

Linken under viser toppene som inngår i topptrimmen, og de som er spesielt interesserte, kan studere kartet og se på turene på egnehånd. Høyeste topp er Nordenskiold med sine 1053 meter, men mange andre av toppene er også krevende for de tøffe svalbardianerne (og tilreisende).

http://svalbardturn.no/index.php?id=593


Bildet viser de ulike toppene i årets topptrim.

Carl Einar dro hjem fra ferie 15. juli og satte avgårde med toppturer med en gang, to om dagen annen hver dag. Topptrimmen var dermed unnagjort på kort tid. Det ble i tillegg tid til en del andre friluftslivsaktiviteter også.

 Før jakta starter, så er reinsdyra som vanlig veldig tamme. Her har vi et nysgjerrig eksemplar som beskuer den pussige to-bente fotturisten på vei opp til toppen på fuglfjellet.

Jo og Carl Einar fikk forsøkt fiskelykken noen kvelder, og ved et par anledninger ga det resultat i form av nydelig laks - en fornøyd Jo viser frem fangsten fra den ene fangstdagen,- denne skal nok finne plassen til kjøkkenbordet en av de første dagene!

Nordenskjoldtoppen for Carl Einar ble en kald, våt og tåkete opplevelse denne dagen. Her var det såpass dårlig sikt at GPS'en måtte tas i bruk for å finne den beste ruta ned igjen.

Irene kom hjem igjen 5. august, guttene var igjen i henholdsvis Skien og på Nesøya/Våler. Hun kunne ikke være dårligere enn sin mann og satte avgårde fra topp til topp, alle 12 toppene ble besøkt i løpet av den uken hun hadde til rådighet før barna kom hjem. Carl Einar er en tøffing og ble med på de aller fleste turene sammen med Irene også.

Varden ved Bolterdalen


Varden på Platåfjellet
Blomsterdalshøgda
Lindholmshøgda
Sarkofagen med Longyearbyen i bakgrunnen.
Nordenskjoldtoppen
Den ensomme speider ser utover Platåfjellet og Longyearbreen
Sukkertoppen
Karianne og Irene på toppen av Hiorthfjellet (fotograf CE). Første gangen at vi var på toppen av Hiortfjellet (ca 1.000 moh). Dessverre var toppen i en skydott, men vi hadde en kjempefin tur opp, og en "spennende" tur ned på alternativ rute ned til Sneheim / "Ørneredet"
Fuglefjellet
Høyt ned eller??? (eggen på vei opp til Nordenskjoldtoppen)
Jenta i tåka (spennende og vekslende værforhold på vei opp til Nordenskioldtoppen)


Telefonsamtalet på fjellet, ingen hindring. Her på vei ned til Longyearbreen og morenen på en kortere men veldig mye brattere rute...
Flott utsikt ut over Advensfjorden og Hotellneset fra Hiortfjellet.
Grillkos på Luftslottet etter endt tur til Hiorthfjellet og Sneheim.
Sneheim er besteget, på tur ned fra Hiortfjellet.

Guttene er i skrivend stund godt i gang med sine topper i år, og håper på å bli ferdig før 30. september med sine 5 topper.

Varden i Bjørndalen

Sukkertoppen

Irene, Morfar Ivar og Mathias på toppen av Platåfjellet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar