tirsdag 15. mai 2012

Jørgen på besøk i Longyearbyen

Endelig kom dagen da Jørgen skulle komme på besøk til oss i Longyearbyen. Han reiste hit sammen med mormor og morfar, altså uten mamma og Ingrid. Etter en lang fin flytur hvor Jørgen til og med fikk lov til å komme inn til kapteinen av flyet, landet de alle tre på Svalbard lufthavn Longyear trygt og godt torsdags kveld kl 2330. Midnattsolen møtte de alle, og humøret var på topp.

Morfar og Jørgen ved varden på Platåfjellet. Vi klatret opp de 329 metrene mens de andre var på jobb og skole. Jørgen var veldig flink for det blåste bra på turen opp.

Irene, mormor, Mathias, Jørgen og Wilhelm måtte innom museet for å se på arktisk historie. Wilhelm syntes at dette var "gammelt nytt", og fant ut at han like så godt kunne ta en strekk på selskinnene i lesekroken.

Jørgen og Wilhelm ville prøve ut tunnelen som gruvearbeiderne brukte for å komme inn i kullgruva. Trangt og mørkt.

Middag på Huset lørdag etter bading i bassenget. God biff denne gangen også.

Wilhelm på scootertur over til Linken med morfar, Jørgen og mamma. Han sovnet før vi hadde kjørt 2 minutter, og tok resten av duppen ved ankomst.

Jørgen og tante Irene på toppen av Linken, Longyearbyen i bakgrunn på andre siden av Adventfjorden.

Mandag kveld var onkel Carl Einar tilbake etter Oslo-tur, og da ble det tur til Longyearbreen. Her sitter Carl Martin, Mathias, Jørgen (med geværet!) og morfar inne i hula som dekker nedgangen til isgrotta som går flere hundre meter under og inn i breen - spennende!

Etter besøk på breen, gikk turen til den største akebakken i området - Fra passet på toppen av Longyearbreen, og ned til Fardalen. Her slapp vi guttene ned bakken som sikkert er 1-1,5 km lang, så plukket vi dem opp med scooterne etterpå. Morsomt, selv om det ble litt knall og fall...


Her har vi Jørgen i fint driv på rattkjelken nedover bakken. Ingen bremser på her nei! Skikkelige tøffinger!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar