torsdag 17. mai 2012

17. mai oppunder Nordpolen

Storbandets korps, i gruvedresser, utefor huset vårt på morgenkvisten, var en fin start på dagen. Bildet tatt fra kjøkkenvinduet under 17-mai frokosten.

 
Store, stolte, fine gutter på sin første 17. mai på Svalbard.


Første 17. mai her oppe i Longyearbyen ble noe annerledes enn vi har vært vant til fra før. Snøen lå rundt oss på alle kanter, og vi hadde noen få minusgrader. Sola skinte fra en skyfri himmel hele dagen og forholdene lå til rette for mye kos og glede.



Koselig tog fra kirken via byen og til skjæringa ved Sysselmannen for taler og bekransning av bautaen, selv om det var noe vind, satte ikke det noen demper på humøret og farten på toget. Wilhelm koste seg sammen med de andre barna som gikk i toget for Polarflokken barnehage, Carl Martin gikk sammen med gjengen i 5. trinn og Mathias koste seg sammen med gutter og jenter i 2. trinn. En flott opplevelse med Longyearbyen storband sitt korps som skapte stemning hele veien.


Sola skinte, men det blåste ganske bra. Wilhelm synes det var veldig deilig i vogna under det varme ullteppet.

Lue til bunad er ikke så enkelt, men hvorfor ikke ørevarmere??? Bra at ikke bunadspolitiet har eget kontor i Longyearbyen...






 
Godt med varm jakke på 17. mai også.

"Ja vi elsker dette landet" synges av full hals.

Og korpset spiller veldig bra med vind fra alle kanter.

Leker, pølser, is, kaker og brus i hallen etterpå sammen med store deler av Longyyearbyen sin befolkning var utrolig koselig og stemningsfult. Guttene koste seg og far og mor smilte fra øre til øre hele tiden. Kan det blir bedre??!

Full hall av voksne og barn.


Kake er veldig godt.

Potetløp er moro, bare synd at poteten er rund...



Avsluttningen på dagen ute på terassen med pølser og spekemat var også utrolig flott. Godt og varm var det også.

Mathias er fornøyd.

Carl Martin er fornøyd.

Wilhelm er også fornøyd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar