torsdag 13. oktober 2011

Helikoptertur for Thorvald og Carl Einar

Farfar Throvald fikk invitasjon til helikoptertur i ettermiddag, og var ikke sen om å takke ja til det. Se Svalbard fra lufta var moro og flott. Forventet destinasjon var Gunnarfjellet for å hente to teknikkere som hadde jobbet på et navigasjonsanlegg. Ved ankomst viste det seg at skylaget var for lavt til å se den aktuelle fjelltoppen, og vi måtte dermed gjøre vendereis. De blir vel hentet en gang i nærmeste framtid, hvis været tillater det...?


Turen gikk sørover fra Longyearbyen, og over Van Mijenfjorden. Gjennom det smalet Akselsundet går alle kullbåtene som laster kull fra Svea, og bestandig skal de eskorteres av taubåter.


Vi så allerede på veien ut mot Gunnarberget at skydekke ble lavt. Her ser vi mot vest og Kapp Heer  hvor solen er i ferd med å gå ned i horisonten. Et bra flyvær så lenge vi holdt oss under skyene...


Her flyr vi over historisk grunn for pappa Thorvald - Belsund hvor båten "Hvitfisken" ligger igjen etter boreprosjektet som han deltok i på slutten av 60-tallet. Siste gang vi var her, var det sjøveien for 5 år siden, hvor vi også fikk anledning til å gå i land for å beskue både båten og historiske traktorspor.



Vi fikk også et fint bilde av et nylig snødekt Longyearbyen på turen ut. Kullkraftverket vises med pipa nederst til venstre i bildet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar