lørdag 5. januar 2013

Snørekjøring og isgrottebesøk

Selv om det er mørkt både dag og natt, så er det nydelig vintervær med masse snø, og kaldt tørt vær. Vi startet dagen med å pakke snowboard og slalomski på sleden, og satte kursen opp mot Longyearbreen hvor vi har verdens mest eksotiske alpinanlegg med naturens egen halfpipe og ubegrenset med løypetrasè! Carl Martin, Vebjørn og Carl Einar dro avgårde på medbrakt "skiheis", og hadde en fantastisk tur på breen, hvor vi også tok oss inn i deler av den imponerende isgrotta som ligger dypt inne i breen.

Her har vi Carl Martin (på snowboard til venstre), og Vebjørn (på slalomski) i lyset fra Carl Einar sin snøscooter. Longyearbyen ses i bakgrunnen i enden av breen.
 

Isgrotta som ligger på Longyearbreen er en fasinerende opplevelse. Grotta endrer litt form for hvert år, og den tilpasses slik at turister kan delta på guidede turer gjennom vinteren. Nå, såpass tidlig på vinteren, så er ikke grotta klargjort, og dermed var det litt utfordrende å komme seg veldig langt inn i grotta (gikk tom for tau...).
Spent Carl Martin på vei ned i grotta.


Vebjørn oppe på breen før han gar ned i isgrotta.



Spennende isklarting på vei opp mot breen igjen fra dypet nede i isen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar