lørdag 27. august 2011

Topptur igjen...

Familien valgte å bruke lørdagen til å sjekke ut en ny fjelltopp rundt Longyearbyen. Vi har funnet ut at det er 12 topper som bør bestiges rundt byen.



Vi prøvde oss i dag på topp 2 av disse 12. Tidligere har vi allerede vært på Platåfjellet (nr 9), i dag ønsket vi å krysse Adventfjorden for å kravle oss opp til Sneheim, 556moh (nr 8). Toppen er ikke egentlig på toppen, men ca 2/3 av veien til toppen. Vi startet turen med en flott båttur i lånt båt fra Carl Einars jobb. Solen skinte og fjorden lå flat forran oss.

Vi bestemte oss for å gå innom hytta til Avinor som ligger ved foten av det enorme fjellet vi skulle bestige. Det er greit å sjekke ut om dette er et sted for helgeturer siden. Hytta var koselig og vi bestemte oss for å spise litt lunch før klatringen skulle begynne.


Etter denne flotte båtturen og hyttebesøket var det fjellklatring på programmet. Elveleier, platåer og fjellskrenter på passert i høyt tempo. Litt treg start, men etter noen meter oppover gikk alt mye bedre. Vi følte oss som en fjellgeitfamilie på tur. Turen er kun 1,7 km lang, men med en høydeforskjell på 556 meter var det bratt nok mange steder på turen. Noen av oss måtte ned på alle 4 for å komme opp/ned fjellet. Det er nok ikke for ingenting at plassen kalles for "Ørneredet"...

Målet var hytta på Sneheim, og denne ble nådd med alle geitene like hele og meget lykkelige. Turen var brattere og glattere enn forventet.


Turen ble vel tøff for noen av oss, som måtte ta en liten dupp under veis...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar